Ons werk

Milieubelastende stofdeeltjes, zeer fijne luchtvervuiling, geur- en stankmoleculen, ongewenste gassen… ze vormen een bedreiging voor de gezondheid van mens en dier en kunnen schade veroorzaken aan machines en productiemiddelen. CF Industrial biedt met haar actief koolfilters een unieke technologie op het gebied van luchtfiltratie, waarmee een veilige en gezonde werkomgeving wordt gerealiseerd.

In onze fabriek in Meerkerk produceren wij filterpatronen gevuld met actief kool (chemisch of thermisch geactiveerde steenkool) voor het elimineren van geuren en gassen of adsorberen van stinkende of schadelijke stoffen. De filterpatronen worden geproduceerd naar internationaal gestandaardiseerde afmetingen. Desgewenst passen wij de lengte of diameter van de filter aan. Afhankelijk van de wensen en de toepassingen zijn onze luchtfilters leverbaar in gegalvaniseerd staal, roestvrij staal of kunststof. Onze filters worden door onze klanten toegepast in de horeca, laboratoria, luchthavens, ziekenhuizen, bedrijfsgebouwen en industriële productieomgevingen.

Naast onze standaard uitvoeringen van cilinders en cassettes vervaardigen wij ook op maat gemaakte toepassingen voor luchtfiltratie. Afhankelijk van het luchtbehandelingssysteem en de resultaten van een door ons laboratorium uitgevoerde luchtmeting, wordt dan een filter in de gewenste vorm en uitvoering ontwikkeld en geproduceerd. Hierdoor realiseren wij voor iedere omgeving en toepassing een efficiënte en verantwoorde geur-, gas- en luchtbehandeling.