Kennis van actieve kool

Sinds begin oktober 2015 kunnen wij aan onze relaties luchtmetingen aanbieden. Met behulp van deze meting stellen wij vast welke concentraties componenten er in luchtstromen aanwezig zijn.

Daarnaast maken wij al geruime tijd dankbaar gebruik van een ondersteunend partner laboratorium in Duitsland. Daar kunnen wij terecht voor koolanalyses. Deze analyses dienen het doel inzichtelijk te krijgen hoe ver actieve kool in filters verzadigd is en welke componenten zijn afgevangen. De uitkomsten van deze analyse worden in een overzichtelijk rapport samengevat en teruggekoppeld.

Met behulp van een koolanalyse en/of een luchtmetingen kunnen wij, afhankelijk van de wens van de klant een gedegen advies geven omtrent;
-voldoen aan emissienormen
-streven naar permanente geurreductie
-bescherming van technische apparatuur en installaties
-verlenging van stand tijd van de actieve koolfilters.

Alle mogelijke oplossingen zijn denkbaar; filterpatronen, filterpanelen, bulk of zakken actieve kool, granulaat, 2mm, 3 of 4 mm actieve kool, wel of niet geïmpregneerd. De omstandigheden van een luchtbehandelingsinstallatie, de wensen van onze relatie en onze expertise bepalen welke koolsoort het meest geschikt wordt geacht.