CF Industrial denkt met ons mee!

Filter Service Heerenveen (FSH) is een begrip als het om luchtfilters gaat. Al meer dan 30 jaar maakt het bedrijf standaard èn maatwerk luchtfilters voor spuiterijen, installatiebedrijven, de levensmiddelenindustrie en de publieke sector. De corebusiness van FSH ligt bij stoffilters. Daar waar hun klanten niet alleen schone maar ook geurloze lucht willen, wordt er intensief samengewerkt met CF Industrial (CFI). Pieter Klinker, commercieel technisch medewerker bij FSH, vertelt er meer over.

In de loop der jaren is FSH uitgegroeid tot een gerenommeerd specialist in het vervaardigen van stoffilters. De luchtbehandeling van talrijke kantoorgebouwen, bioscopen, luchthavens, ziekenhuizen, drukkerijen, fabrieken en auto- en lakspuiterijen is voorzien van FSH luchtfilters. Op het moment dat er bij klanten van FSH ook geur, stank of schadelijke stoffen moeten worden verwijderd, komt standaard CFI in beeld. Een samenwerking die ruim 20 jaar geleden begon. “CFI was indertijd op zoek naar een filter die hun actief koolfilters kon beschermen tegen met name stof. Wij hebben toen een filtermat ontwikkeld die met een klittenband om de koolfilters werd gespannen. Dit idee stond aan de basis van de filtersokken die wij vandaag de dag voor CFI maken”, aldus Pieter Klinker. Hij vervolgt: “Het leuke aan de samenwerking met CFI is dat onze producten op elkaar aansluiten en wij onze lijn van luchtfilters hebben kunnen uitbreiden met actief koolfilters. Naast de reguliere luchtreiniging kunnen wij onze klanten nu ook helpen met ontgeuring van hinderlijke geuren of het afvangen van schadelijke gassen.”

Experts bij uitstek
Eén van de specialisaties van FSH is de luchtbehandeling van lakspuiterijen. Zo heeft het bedrijf onlangs de afzuiging van de lakdampen bij een grote vrachtwagenproducent onder handen genomen. “Zeker bij lakspuiterijen maken wij veel gebruik van de actief koolfilters van CFI. De inzet van deze filters is dan met name toegespitst op het tegengaan van de stank en de verspreiding van schadelijke stoffen. Op dit moment is het nog niet verplicht om bij lakspuiterijen actief kool te gebruiken. Maar hoe goed stoffilters ook zijn, de verspreiding van stank voorkom je er niet mee.” De afgelopen jaren heeft FSH talloze projecten met CFI gerealiseerd. “We gebruiken dan niet alleen de filters, maar ook de expertise van CFI. Ze denken echt met ons mee. Zo adviseert CFI welk actief koolfilter gebruikt moet worden. Als een klant bepaalde gassen of lijmdampen efficiënt gefilterd wil hebben, is het immers cruciaal dat we precies weten welke gassen of dampen dat zijn. CFI onderzoekt dat voor ons en bepaalt dan welke vorm en soort actief kool nodig is. Daar selecteren wij dan onze eigen voorfilters bij, zodat de klant uiteindelijk over de juiste filtering beschikt.”

Samenwerking
De samenwerking met CFI noemt Pieter Klinker in één woord super. “De kwaliteit van de producten èn oplossingen is hoog. CFI gaat voor de beste filtering tegen een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Kwaliteit, duurzaamheid en kostenefficiency staan hoog in het vaandel. Niet alleen voor CFI maar ook voor ons. Dus wat dat betreft denken wij precies hetzelfde. Voor ons is het een hele betrouwbare partner, waar we met een gerust hart op kunnen bouwen. En dat doen we dan ook met alle vertrouwen!”